DOS Doetinchem gesponsord

03-01-2011

De stichting Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking (DOS) is in oktober 1990 opgericht op initiatief van de gemeenteraad van Doetinchem, met als doel vorm te geven aan de relatie met de regio Oost-Chontales in Nicaragua. Met de levering van een gloednieuwe website sponsort teamtva! dit goede doel.

DOS is een vrijwilligersorganisatie die samen met zoveel mogelijk partners uit het maatschappelijk middenveld van Doetinchem, invulling geeft aan de stedenband met La Libertad. Vanaf 2007 heeft DOS zich aangesloten bij het programma: Caminando Juntos van het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua (LBSNN). Sindsdien staat het werken aan de millenniumdoelen centraal. DOS ondersteunt La Libertad op het niveau van onderwijs, water en sanitatie, huizenbouw en bevordering van de lokale economie.

Zoveel mogelijk partners uit Doetinchem worden hierbij betrokken om de stedenband en de millenniumdoelen bekend te maken bij de inwoners en om fondsen te werven om projecten te ondersteunen. Doetinchem en La Libertad werken zo samen aan goed onderwijs, lokale economische ontwikkeling en betere drinkwater- en sanitatievoorzieningen.

Terug